A borkóstolóktól a koncertekig

Nem csupán egyedi borokkal, hanem azok kóstolásához illő környezettel is készülünk vendégeinknek. A klasszikus, szépen felújított, fűthető présházunkban egész évben elegáns környezetben biztosított a színvonalas vendéglátás, míg nyáron a pincefalu fölé magasodó, hangulatos borteraszunkon, illetve kultúrkertünkben várjuk a látogatókat, ahol lehetőség nyílik a szőlőtőkék közötti kóstolásra. Évente néhányszor szervezünk ide koncertet, kulturális eseményt, míg a kisgyerekes családok kényelmét egy minijátszótér szolgálja. A kóstolók során szeretünk magunkból is adni, hiszen az életünk legfontosabb része ez az alkotó folyamat, aminek a személyesség az egyik alappillére. Emellett mindig friss, saját magunk vagy környékbeli gazdák által megtermelt alapanyagokból készítünk falatokat, mert számunkra a borkultúra szerves része a hozzá méltó étel is. Kuriózumként, az ízlelőbimbók tornáztatására pedig bor- és bonbonkóstolókat is tartunk kézműves, magyar, kifejezetten a borainkhoz készített csokoládékkal.

Általában zártkörű borkóstolókat tartunk 5-15 főig, amelyhez előzetes bejelentkezésre van szükség. Szerencsére Hajóson egyre élénkebb a közösségi élet: a nyitott pincés napokon, illetve a rendezvények alkalmával nagyobb csapatoknak is lehetőség nyílik betérni hozzánk.

Vendégeink visszajelzései

 

„Rengeteget gondolkoztam azon, hogy hogy tudnám röviden leírni a szinte már havi rutinná váló Petránál és Balázsnál eltöltött, kivétel nélkül estébe nyúló végtelen délutánokat, de nem tudom jobban megfogalmazni Karinthy-nál: „Ahogy idősödöm, még inkább válogatok. Én már csak jó bort iszom, jó ételt eszem, csak jó könyvet veszek a kezembe, és jó emberek társaságát keresem.”

Gáspár Balázs

„Mindig meglepnek! A kísérletező kedv, játék a természettel, újabb mosolyt csal az ember arcára. Volt szerencsém kóstolni itt nagyon komoly késői szüretet, Bozsolét Sziegl módra (nem helyes meghatározás, de másképp nem tudom hasonlítani), habzó „murci” palackból, és még hosszan sorolható 🙂 Bennük van az életvidámság, a szeretet, tisztelet, kíváncsiság, szorgalom, gondoskodás, alaposság. Igen, bizony ÉREZNI ezeket az általában használt íz kifejezések mellett!”

Tornyai László

„Egy” Tündérfalu”, tündéri borász házaspárja nagyot álmodott. A természettel összhangban alkotott kézműves boraikat áthatja az alázatosság, az elhivatottság és főleg a Szeretet! Mi már többször is megtapasztaltuk ezt a varázst, amit Édesanyám nemes egyszerűséggel „csak” HAJÓSI MÁGNESNEK nevez.”

Csillagné Gabi

Ép testben ép lélek – szép szőlőből szép bor. Azt hiszem, ez jól kifejezi Szieglék borainak lényegét. Szép – az alázattal, tisztelettel, szeretettel végzett gondozástól szép – szőlőben egy láthatóan, érezhetően egymást is szerető pár kínálja borát és a finom falatokat, s az ő harmóniájuk valahogy átragad a látogatóra, amit a borokban is érzékelni fog. Nem csak Szieglék hajósi pincéjében, de garantáltan otthon is.”

Balázs István